Hälsosammare lussekatter

 
Hej på er!
Nu var det ett tag sedan, men som ni ser är designen klar och det tackar jag min fina vän Felicia för! Designen är klar och jag är beredd på att börja blogga på riktigt nu!
Jag hoppas ni som jag är i julstämning med julklappsinköp, julmusik och stickade tröjor! För er som är mitt uppe i julbaket vill jag tipsa om en hälsosammre variant på lussekatterna.
 
• 4 äggvitor
• 1 äggula
• 100 g kesella
• 1 dl milda mini mat 7%
• 1 dl kokosmjöl (mixa riven kokos)
• 1 dl mandelmjöl
• 6 msk fiberhusk
• 2 tsk bakpulver
• 0,6 dl rårörsocker
• 2 påsar saffran
• 1 krm salt
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa äggvita och socker hårt. Vispa äggula, kesella och milda till en jämn kräm, blanda krämen med de torra ingredienserna och häll sedan i äggviteskummet. Låt stå i 20min medans ungen värms upp till 160 grader och sedan in i ungen i cirka 20min.
Sedan är det bara njuta av alla goda (och betydligt mer hälsosamma) lussekatter!
Lycka till!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback